Peste 3000 de persoane și peste 170 de firme controlate în ultimele 24 de ore în Prahova, pentru prevenirea răspândirii COVID

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova împreună cu polițiști locali, reprezentanți ai Direcţiei Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precum și reprezentanți ai autorității locale au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55/2020.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 3000 de persoane, 179 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și peste 550 de autovehicule (dintre care peste 340  mijloace de transport în comun).  Pentru neregulile constatate au fost aplicate 283 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.000 de lei.

Facem precizarea că scopul activităților desfășurate de polițiști nu este acela de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură penală sau contravențională, precum și de a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Siguranța și sănătatea întregii comunități reprezintă prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, motiv pentru care și în perioada următoare  polițiștii vor desfășura activități de verificare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596