Toate locurile de la ATI la Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt ocupate. Situație disperată, la nivel național

0

Numărul mare de persoane care dezvoltă o formă mai gravă de Covid-19 a condus la supraaglomerarea spațiilor destinate pentru Terapie Intensivă, la nivel național. Conform datelor raportate de DSP Prahova, ieri, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Ploiești nu mai era niciun loc liber la ATI.

Conform datelor raportate, luni, dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienților Covid-19, 396 erau ocupate, iar la ATI toate locurile erau ocupate, motiv pentru care au fost înainte cereri către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), însă la nivel național situația este cu mult mai îngrijorătoare, având în vedere că situații de acest gen au fost raportate la mai multe unități medicale din țară.

Citește și: Primul spital care recunoaște oficial decesul unor pacienți covid din lipsă de locuri la terapie intensivă

Situația a fost confirmată și de Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, care a anunțat că au fost reluate lucrările pentru amenajarea Secției de Terapie Intensivă, care ar putea permite crearea a încă 30 de locuri.

„Se lucrează inclusiv noaptea pentru amenajarea spațiului de la Terapie Intensivă”, a precizat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Problema majoră o reprezintă nu doar numărul limitat de paturi de la Terapie Intensivă, dar și lipsa personalului medical, în contextul în care deja unii dintre ei au fost confirmați pozitiv.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău