Cercetare penală în cazul familiei din Posești, care s-a opus ridicării de către IML a unui decedat, suspectat că a murit de Covid

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a făcut primele precizări în cazul mai puțin obișnuit de la Posești, Prahova. Rudele unei persoane decedate au de dat acum explicații în fața procurorului.

”Vă facem cunoscut faptul că, la data de 26.10.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârşirea unei infracţiuni de  zădărnicirea combaterii bolilor, prev.şi ped.de art.352  al.1  C.pen.

În fapt, la data de 25.10.2020,   lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Drajna s-au sesizat cu privire la faptul că, după decesul unei persoane din comuna Poseşti, judetul Prahova, faţă de care existau suspiciuni cu privire la cauza decesului – infectarea cu noul virus gripal Sars Cov 2, membrii familiei defunctului s-au opus ridicării cadavrului  şi transportării acestuia la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuarii necropsiei.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmării penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596