Cum a reacționat șoferul unui autobuz TCE când i s-a atras atenția că sunt mulți călători fără mască? A dat muzica la maxim, apoi a urlat la cei corecți

O ploieșteancă a relatat pentru observatorulph.ro ce i s-a întâmplat în timpul unei călătorii cu autobuzul pe traseul 35 din Ploiești. Șoferul TCE a dat muzica la maxim când a încercat să-i atragă atenția că în autobuz sunt mai mulți călători fără mască, apoi a oprit între stații și, fără mască, a urlat la călătorii corecți. Deși a făcut reclamație a doua zi după incident la TCE, conducerea societății de transport public i-a răspuns după aproape o lună și jumătate că șoferul vinovat a fost sancționat disciplinar.

Sesizarea cititoarei, transmisă la TCE pe 12 august:
Prin intermediul acestui e-mail, doresc sa va supun atentiei cateva incalcari flagrante ale legislatiei in vigoare de catre unul dintre angajatii societatii pe care o conduceti.
Evenimentul s-a petrecut ieri, 11 august 2020, pe traseul 35 simplu, sensul de mers centru- vest, iar autobuzul este inmatriculat sub nr. PH 12 HZL.
La cea de-a doua statie, s-au urcat in mijlocul de transport in comun mai multe persoane care fie au refuzat sa poarte masca, fie o purtau sub barbie.
Ceilalti calatori s-au revoltat si le-au atras atentia celor care incalcau voit normele ce fac referire la zadarnicirea combaterii bolilor. Evident ca putin le-a pasat celor aflati in culpa.
Ceea ce este si mai grav este faptul ca soferul angajat al TCE a dat volumul muzicii la maximum, pentru a acoperi discutiile.
I-am ciocanit in usa cabinei si l-am intrebat de ce face acest lucru, in loc sa ia atitudine, cu atat mai mult cu cat calatorii care nu doreau sa poarte masca calatoreau si fraudulos.
Reactia lui a fost in acelasi registru ca si atitudinea anterioara: a oprit autobuzul intre statii, pe str. Tudor Vladimirescu,  a trantit usa cabinei de perete, a iesit pe culoar fara masca si a inceput sa urle la calatorii corecti, adica la cei care purtau masca si aveau abonamente, ca si mine. Atunci a fost momentul in care am hotarat sa sun la Politia Locala Ploiesti. Am explicat unde ne aflam, ce se intampla si am cerut interventia unui echipaj.
Din pacate o data ajunsi la capatul traseului, echipajul de politie inca nu sosise. Asa ca nu am avut de ales, am fotografiat autobuzul si soferul si m-am indreptat catre casa.
Fotografiile atasate au fost facute asadar la orele 13.38, cand autobuzul a ajuns la Lamaita si am coborat.
Este inadmisbisil ca un sofer al unui mijloc de transport in comun sa aiba o astfel de atitudine, sa incurajeze nepurtarea mastii si iasa din cabina, fara masca, apropiindu-se la 20 cm de calatori, urlandu-le in fata toate teoriile conspirationiste.
Suntem un oras grav afectat din cauza pandemiei, judetul nostru se afla in top in ultimele saptamani in privinta cresterii numarului de persoane diagnosticate cu SARS Cov 19 si noi ce facem? Pentru ce platim abonamente? Ca sa ne fie pusa sanatatea in pericol? Ca sa fim bataia de joc a calatorilor fraudulosi, a celor care nu poarta masca si a soferilor care promoveaza teorii conspirationiste? Asa ceva este inadmisbil intr-un municipiu resedinta de judet!
Fata de cele de mai sus, va rog sa luati atitudine. Daca soferii nu pot fi abilitati ca in tarile civilizate sa refuze imbarcarea persoanelor care nu poarta masti si nu pot controla biletele sau abonamentele, macar legislatia in vigoare sa o respecte! Consider ca pe acest subiect ar trebui facute sedinte de instructaj, iar cei care se fac vinovati sa fie trasi la raspundere!”
TCE a răspuns sesizării din 12 august abia astăzi, 30 septembrie:
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596