Alegeri locale 2020. Fake news cu alerte Covid-19 în Prahova. Poliția a întocmit dosar penal și caută autorii

Sute, poate chiar mii de mesaje false au fost date, în această după amiază, locuitorilor din zeci de comune și orașe din Prahova în care oamenii erau anunțați că există suspiciune de Covid-19 în secțiile de votare din localitate.

Mesajele sunt similare celor emise prin sistemul RO-ALERT, însă Poliția precizează că informațiile nu sunt transmise de autorități. A fost întocmit și un dosar penal în acest sens iar oamenii legii sunt pe urmele autorilor.

”La nivelul mai multor comune din județul Prahova a fost recepționat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID -19. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Precizăm că aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.” – se arată în comunicatul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Citește și: Alegeri locale 2020 în Prahova. Mesaje fake-news trimise aparent de RoAlert ”Suspiciune de Covid în…”. Polițișii au demarat cercetările

Iată o parte din mesajele primite de locuitorii județului Prahova de pe numere necunoscute.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596