23 de incendii de vegetație uscată, în ultimele 72 de ore, în Prahova. Lista localităților unde au intervenit echipajele de pompieri

Pompierii militari prahoveni au acționat, în ultimele 72 de ore, pentru localizarea și lichidarea a 23 de incendii de vegetație uscată produse în mai multe localități din județ.

Astfel, potrivit ISU Prahova, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 23 de incendii de vegetație uscată care au izbucnit în localitățile Ploiești, Dumbrăvești, Ariceștii Rahtivani, Bălțești, Valea Călugărească, Ceptura și Cornu.

„Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 1 ha”, a precizat ISU Prahova.

Reprezentanții ISU Prahova reamintesc faptul că, în astfel de situații, flăcările se extind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita și lichida arderea necontrolată.

„Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor care ard se află locuințe și există pericol de propagare a incendiilor”, a precizat ISU Prahova.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596