Firmele de transport din Prahova refuză eliberarea abonamentelor gratuite elevilor navetiști

2

Numeroși cititori ne-au sesizat că firmele din Prahova refuză să elibereze legitimațiile de transport gratuit pentru elevii navetiști.

Un elev de liceu ne-a relatat experiența pe care a avut-o astăzi în încercarea de a călători gratuit de acasă până la școală.

”Eu fac naveta din Vâlcănesti în Câmpina și schimb două microbuze. De la liceu mi s-a eliberat adeverința necesară, însă cei de la firma de transport mi-au spus că trebuie să achit acum abonamentul, iar în momentul în care li se decontează lor îmi vor da banii înapoi. Ce garanție am însă că se va întâmpla lucrul acesta?”

Un alt elev susține că firma care deservește transportul navetiștilor de pe ruta Cosminele-Ploiești refuză să elibereze abonamentele gratuite până la 1 octombrie, pe motiv că dacă elevii au absențe lor nu li se decontează serviciul.

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova îi sfătuiesc pe părinții care se confruntă cu  probleme în obținerea legitimațiilor de transport gratuit să sune la 0244920 pentru rezolvarea punctuală.

Reamintim că, deși autoritățile au anunțat că toți elevii navetiști vor beneficia de transport gratuit, în realitate numărul beneficiarilor este mult mai mic din cauza legislației. Astfel, elevii din mediul rural, în special din clasele I-VIII, care au școală în localitatea de domiciliu, dar fac naveta la oraș, sunt buni de plată. Detalii aici: De ce NU beneficiază de transport gratuit în Prahova toți elevii navetiști FOTO-Document

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

2 COMENTARII

    • eftimie…daca ai avea firma de transport si nu ai incasa mai nimica pe anumite rute pline cu elevi, ca se trezeste gubernantu’ sa isi umfle penele in campanie cu „gratuitati” si sa nu primesti nimic in schimb de la hahalerele gubernante, cum ai mai gandi?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău