Razie amplă în trenuri, în weekend, în Prahova. Zeci de persoane legitimate și amenzi în valoare de 18.600 de lei

Polițiștii din cadru Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au fost prezenți, în weekend, în 14 trenuri de călători și în 10 stații și triaje CF. Acțiunea face parte dintr-o campanie derulată la nivel național, care a avut drept scop prevenirea și combaterea furturilor de la călători, precum și asigurarea unui climat de siguranță în trenuri și în stațiile feroviare.

Direcția de Poliție Transporturi a coordonat, în perioada 12 – 13 septembrie, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de la călători, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță publică în trenuri și stațiile feroviare.

„Astfel, la nivelul județului Prahova, polițiștii din cadru Serviciului Județean de Poliție Transporturi fost prezenți în 14 trenuri de călători și 10 stații și triaje CF. În urma activităților efectuate, au fost legitimate 58 de persoane, au fost controlate 8 bagaje și verificate 10 autovehicule”, a precizat IPJ Prahova.

Pe parcursul acțiunii, potrivit IPJ Prahova, „polițiștii de la transporturi au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, (11 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 5 la H.G. nr. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, 5 la Legea nr. 12/1990 și 4 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020), în valoare totală de aproximativ 18.600 de lei, celor care au încălcat reglementările în vigoare”.

La activitățile desfășurate la nivelul județului Prahova au participat și jandarmi.

Foto 1 – cu caracter ilustrativ – sursă: cugetliber.ro

Foto 2 – sursă – IPJ Prahova

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596