Salvatori și în timpul liber, primii la locul unui accident grav care a avut loc, duminică, în Mizil

0

Maria Butoi și Florin Jercălău, angajați în cadrul ISU Prahova, au dat dovadă de spirit civic chiar dacă se aflau în timpul liber. Au fost primii care au ajuns la locul unui accident care s-a produs duminică, în Mizil. Victima, un bărbat în vârstă de 84 de ani, a avut șansa de a primi ajutor din partea unor oameni minunați.

„Pasiunea pentru nobila meserie de salvator, dar și spiritul civic de care dau dovada pompierii, ori de câte ori au ocazia au făcut-o pe plt. adj. Maria Butoi, din cadrul Centrului Operațional Județean, să se afle în mijlocul unei situații de urgență, chiar dacă nu se afla la serviciu”, a precizat ISU Prahova, care a deschis cum Maria Butoi, alături de plt. maj. Florin Jercălău au fost cei care au acordat primul ajutor unui bărbat în vârstă de 84 de ani, victimă a unui accident rutier.

ISU Prahova: Oameni minunați, salvatori și în timpul liber!

Duminica, 13 septembrie, în jurul orei 08.30, colega noastră se deplasa către unitate pentru a participa la ceremonia festivă ocazionată de Ziua Pompierilor.

Aflându-se în trafic, în zona unui supermarket din localitatea Mizil, a fost martora unui accident rutier în urma căruia un bătrân de 84 de ani a fost rănit grav.

În cel mai scurt timp, Maria a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112 și
s-a asigurat că va fi prezent un echipaj SMURD la locul solicitării.

Fără să stea prea mult pe gânduri a evaluat situația și a cerut ajutorul oamenilor din jur pentru a întoarce victima cu fata în sus. Din păcate, nicio persoană nu a vrut să o ajute, colega noastră bazându-se tot pe un pompier aflat tot în timpul liber, plt. maj. Jercălău Florin.

Cei doi au făcut echipă bună și au ajutat victima până la sosirea echipajului SMURD din cadrul Detașamentului Mizil. Ulterior, bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital cu hipertensiune arteriala și traumatism cranio-cerebral.

Pentru cei doi niciun efort nu a fost prea mare și cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare.

Profesionalismul, îndemânarea și compasiunea au salvat viața unui om iar secundele au făcut diferența în lupta pentru viata.

Maria este coordonator SMURD la nivelul județului Prahova de peste 10 ani, iar Florin este pompier și face parte din colectivul Detașamentului de Pompieri Mizil.

Dragi colegi, vă mulțumim pentru ca nu ați uitat, în primul rând sa fiți oameni și pe urma să vă ajutați semenii aflați într-o situație de urgență.

Sursă text, foto – ISU Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău