Reacția IJP Prahova după ce polițiștii au fost acuzați că au tratat cu superficialitate dispariția șoferului de tir găsit în Italia

După ce Ilie Matei-„Omul soselelor” a acuzat că polițiștii prahoveni nu au acționat cum trebuie în cazul dispariției șoferului de tir Gheorghe Țănău, dat dispărut de familie pe 1 septembrie și găsit pe 10 septembrie, în Italia, reprezentanții IJP Prahova au reacționat.

Ilie Matei a postat pe Facebook că soția prahoveanului dispărut ar fi fost tratată cu ironie de polițiștii prahoveni: ”sper ca baietii de la sectie sa citeasca asta si sa schimbe putin abordarea cu care trateaza oamenii ce le cer disperati ajutorul.. Macar un zambet, daca potența nu exista.

Nu merge nimeni la Politie de drag, ca sa fie tratati cu ironii acolo …
Nu vreti sa stiti ce injosita a fost biata sotie a colegului in aceste zile in care a plans pe holurile lor sa fie ajutata.
I s-a aruncat permanent replica ca nu este un caz urgent. Ceea ce ei nu pot face….am rezolvat noi prin implicarea voastra si prin varful de lance, Ionut, eroul acestei povesti…”
Reacția IJP Prahova la aceste acuzații a fost următoarea:
Pentru depistarea persoanei a cărei plecare voluntară a fost sesizată la data de 5 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova au desfășurat o serie de activități specifice, care au implicat sprijinul polițiștilor din statele Uniunii Europene, acțiuni care au condus la găsirea persoanei în cauză.
Având în vedere legislația privind semnalările introduse în Sistemul de Informații Schengen, date privind localizarea persoanei se pot comunica doar în condițiile prevăzute de articolul 11 și articolul 31 din Legea nr. 141/2010.
Menționăm că activitatea specialiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova se desfășoară pe baza unor principii ce au la bază legalitatea și transparența în rezolvarea problemelor sesizate și în acordarea de sprijin persoanelor care solicită acest lucru.
Nu în ultimul rând, mulțumim cetățenilor care s-au implicat în acest caz prin mediatizarea dispariției pe rețelele de socializare.
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596