60 de noi cazuri COVID în Prahova în ultimele 24 de ore. Situația la nivel local din 10 august

0

60 de prahoveni au fost depistați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, alți trei fiind retestați pozitivi. O tânără de 29 de ani, care prezenta comorbidități, a murit la spitalul județean din Ploiești.

Informare privind situația COVID-19 în Prahova 10 august 2020

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2692 de persoane.

Dintre acestea, 105 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unei persoane de sex feminin, cu vârsta de 29 de ani, care prezenta comorbidități.

Conform DSP Prahova, în cadrul unui raion al unui centru comercial, de pe raza județului, a fost identificat un focar, unde au fost confirmate cinci persoane.

A fost testat tot personalul din raionul respectiv, s-a dispus izolarea contacților, dezinfecția spațiului de lucru și reorganizarea temporară a activității cu alți angajați ai centrului respectiv.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 15 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 280 sunt ocupate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 250 de decizii de izolare și 1740 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15576 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1171 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1047 de persoane, 619 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 81 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 178 de sancțiuni (29 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 145 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, trei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor L55/2020 și una pentru fapte de natură economică).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 25950 lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău