Incidente, ieri, pe munte. Trei intervenții de salvare ale echipajelor Salvamont Bușteni – FOTO

0

Salvamontiștii din Bușteni au fost în alertă, miercuri, după ce mai mulți turiști s-au accidentat pe munte. Prima intervenție a avut loc în zona Valea Albă, unde trei tineri au rămas blocați, însă operațiunile de salvare au continuat până după ora 23.00.

O drumeție la munte nu este nici pe departe o excursie simplă, în cazul în care traseul ales are grad mai mare de dificultate.

De asta s-au convins mai multe persoane care, ieri, au sunat la Salvamont Bușteni după ajutor.

Prima intervenție a avut loc pe Valea Albă, unde trei tineri, dintre care unul în vârstă de 29 de ani, din Brașov, au rămas blocați. Aceștia au sunat în jurul orei 10.00 la Salvamont Bușteni și au anunțat că, din cauza traseului, nu au mai putut înainta.

Câteva ore mai târziu, echipajele Salvamont au fost solicitate să intervină și pe Platoul Bucegi. O tânără în vârstă de 38 de ani, din Cluj, s-a accidentat și a suferit o fractură deschisă la picior. Victima a fost coborâtă până la Piatra Arsă, de unde a fost preluată de o ambulanță.

Cea mai grea intervenție s-a dovedit a fi pentru salvarea unei familii, compusă din soț, soție și copil, care a încercat să coboare de la Vârful Omu spre Bușteni, însă, pe traseu, femeia s-a accidentat și nu a mai putut înainta.

„Echipajele Salvamont Bușteni au fost solicitate să intervină pe Valea Cerbului, în jurul orei 18.00, iar operațiunea a durat până la ora 23.00. Victima a fost transportată până în Bușteni, unde a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Foto: sursă – Salvamont Bușteni

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău