Razie în Prahova pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Ce au constatat polițiștii

0

600 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 260.000 de lei, au fost aplicate de polițiști și reprezentanți ai DSV, ITM, OPC și ISU în urma unor controale derulate în acest weekend în Prahova.

Comunicatul IJP Prahova:

În acest final de săptămână (31 iulie – 2 august a.c.), poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, luând în considerare creșterea exponențială zilnică a numărului de persoane infectate.

Astfel, s-au desfășurat activități pentru limitarea răspândirii virusul SARS-COV-2, poliţiştii acţionând pentru informarea cetățenilor cu privire la obligaţia purtării măştii de protecţie, precum şi pentru instruirea agenţilor economici vizaţi de restricţionarea programului de funcţionare, măsură impusă începând cu data de 2 august a.c.

În cadrul activităților au fost controlate peste 450 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 2800 de  persoane și verificate peste 1800 de autovehicule (dintre acestea peste 400 de mijloace de transport public în comun), totodată au fost efectuate verificări la peste 260 societăți comerciale. Au fost aplicate, în total, peste 600 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 260.000 de lei.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au organizat, sâmbătă și duminică, o amplă acţiune în localitatea Cheia, la care au participat inclusiv polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

În cadrul acțiunii, au fost angrenate peste 120 forțe care au legitimat peste 750 de  persoane și verificat peste 400 de autovehicule, totodată au fost efectuate verificări la 13 societăți comerciale. Au fost aplicate, în total, peste 70 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 18.000 de lei.

Tot în cadrul acțiunilor desfășurate în sistem integrat, polițiștii din cadrul Secției Nr. 4 de Poliție rurală Câmpina au verificat modul în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2, pe raza comunelor Valea Doftanei și Șotrile. În cadrul acțiunii, au fost angrenate peste 150 forțe care au consiliat peste 560 de  persoane și verificat peste 360 de autovehicule, totodată fiind verificate și 20 de terase. Au fost aplicate, în total, peste 130 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 30.000 de lei.

Atragem atenția asupra importanţei respectării măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a virusul SARS-COV-2. Astfel, măsurile au un caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău