Destinație de weekend. Trei idei pentru o evadare de o zi din Ploiești

0

Dacă vremea arată bine și nu ai grija ploilor, este momentul să evadezi din Ploiești, cel puțin pentru un strop de liniște departe de fierbințeala trotuarelor.

  1. Ploiești – Sinaia: O drumeție la munte – pentru cei care nu sunt experimentați cu traseele montane cu grad mare de dificultate, varianta la îndemână ar putea să fie o drumeție până la Poiana Stânii. La 65 de kilometri de Ploiești, la Sinaia. Traseul, care începe de la Castelul Peleș, poate fi parcurs și de familiile cu copii, pe poteca regală, până la Poiana Stânii. Durata traseului este de o oră – o oră și jumătate.

  1. Ploiești – Cheia – O drumeție la Muntele Roșu – traseu marcat cu albastru – Pentru o astfel de drumeție, din start ai avantajul că eviți zona aglomerată de pe DN1, alegând DN1A – Ploiești – Boldești Scăeni – Măgurele – Vălenii de Munte – Măneciu – Cheia. De preferat este să lași mașina în Cheia, pentru a te bucura cu adevărat de peisajul până la Muntele Roșu. Dacă te-ai îndrăgostit de zonă, și cu siguranță așa va fi, ai la îndemână numeroase oferte de cazare.

  1. Urlați, plimbare printre vii – Ploiești – Urlați – 23 km (DN!B – Ploiești – Valea Călugărească – Albești – Paleologu – Urlați) – un loc ideal pentru plimbările cu bicicleta. Dacă ajungi în zonă merită să nu ratezi ocazia de a vizita Conacul Bellu, care include numeroase piese de patrimoniu din colecția Alexandru Bellu. Cu o arhitectură în stil românesc, de la mijlocul secolului XIX-lea, clădirea, modernizată în totalitate, adăpostește numeroase tablouri, sculpturi, cărți rare, icoane, candelabre, dar și alte numeroase piese de patrimoniu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău