Razii în Prahova, vineri, pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Amenzi de peste 120.000 de lei

Sute de polițiști, jandarmi și polițiști locali au desfășurat ieri o serie de controale în județ, în special la terase, restaurante, magazine, parcuri și mijloace de transport în comun, pentru verificarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.

Echipe mixte formate din aproximativ 355 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acționând în zonele aglomerate, terase și în mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților au fost controlate 258 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate 714 persoane și verificate 481 autovehicule (dintre acestea 212 mijloace de transport public în comun).

Astfel, au fost efectuate verificări la 46 societăți comerciale, fiind aplicate în total 198 sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 127.300 de lei.  Dintre acestea, 67 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 115 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, iar 16 pentru fapte de natură economică.

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de activități împreună cu celelalte structuri, fapt pentru care în cursul zilei de azi, au fost verificate zonele montane.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596