Purtarea măștii în spații deschise ar putea deveni obligatorie de la 1 august 2020 pe tot teritoriul Prahovei. Propunerea va fi supusă dezbaterii CJSU în această după-amiază

1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova se va întruni, astăzi, la ora 15.30, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru a supune dezbaterii și aprobării obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

UPDATE: Este oficial. Din 1 august 2020, masca devine obligatorie în spații publice deschise în Prahova

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi va viza pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Potrivit propunerii CJSU, măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00.

Citește și: Purtarea măștii în spații deschise ar putea deveni obligatorie și în Prahova. Autoritățile așteaptă hotărârea de guvern

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie în spații publice deschise (ex. piețe, târguri, stații de autobuz, gări, zonele unde se desfășoară serbări publice sau pelerinaje etc.), în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-20.00.

Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Sursa: Prefectura Prahova

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, cu copiii cu dizabilități cu vârsta peste 5 ani, care datorita bolii nu înțeleg sa poarte masca, ce facem, noi parintii? Ii ținem în continuare în casa, izolați, ca în perioada stării de urgență, ca nu cumva sa ne luam niscai ceva amenzi, pentru nepurtarea măștii?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău