Fostul procuror DNA Ploiești, Mircea Negulescu (alias Portocală), arestat pentru 30 de zile. ÎCCJ a admis contestația SIIJ

0

Decizia care îl va duce în arest pe Mircea Negulescu a venit în cursul acestei seri, fiind pronunțată de ÎCCJ.

Negulescu fusese reținut săptămâna trecută, prin mandatul Secție Speciale, care a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Instanța a considerat că măsura nu este justificată, așa că Negulescu a fost pus în libertate a doua zi.

Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a contestat decizia, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a admis solicitarea.

În aceste condiții, fostul procuror Negulescu urmează să se prezinte la arest sau să fie adus de către polițiști, în cursul acestei seri.

Mircea Negulescu este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Menționăm că până la finalizarea cercetării judecătorești, fiecare cetățean beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Revenim cu detalii.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău