Rezultatele acțiunii IPJ în zona Vălenii de Munte – Cheia. Efectivul echipei de control a fost de peste 80 de persoane

1

Sâmbătă, 11 iulie, în intervalul orar 17.00-20.00, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost organizată și desfășurată o acțiune cu efective mărite, pe traseul Vălenii de Munte – Cheia și în comunele arondate Secției de Poliție Rurală Drajna, având ca scop principal asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră și totodată verificarea modului de respectare a prevederile legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecției cu virusul Covid-19.

La acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, inclusiv luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova și Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, cele 80 de forțe participante au legitimat 479 de persoane, au controlat 378 de autovehicule, fiind efectuate 156 de testări cu aparatul etilotest.

Totodată, au fost verificați 10 agenți economici, iar lucrătorii specializați ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au verificat 5 deținători de arme.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier, comerț ilicit,  cât și pentru încălcarea normelor impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancțiunilor depășește 100.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 6 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:

– Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Vălenii de Munte, s-a constatat faptul că nu erau respectate prevederile HG nr. 857/2011, privind efectuarea triajului personalului, în acest caz fiind aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1600 lei.

– Tot în Vălenii de Munte, la un agent economic,  reprezentanții DSVSA Prahova au constatat faptul că punctul de lucru al societății, nu a fost declarat la DSVSA Prahova, conform prevederilor legale. De asemenea, produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate și etichetate conform prevederilor legale. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 20.000 lei.

– La un alt agent economic din comuna Măneciu, reprezentanții DSVSA Prahova au constatat faptul că produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate și etichetate conform prevederilor legale, fiind aplicată o sancțiune contravențională, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 22.000 lei.

-Pe linia circulației pe drumurile publice, în Vălenii de Munte și în comuna Starchiojd, au fost depistați la volan, doi bărbați care consumaseră băuturi alcoolice, fiind înregistrate valori de 0.07 mg/l și respectiv 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul etilotest.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

sursa IPJ Prahova

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Daca ati fi controlat operatorii de maxi-taxi,ati vedea ca de multe ori nu respecta graficele de circulatie si nici bilete nu emit pentru banii primiti de la calator.De multe ori si calatorii ii favorizeaza pe soferi.Sa mergeti pe traseul Valeni-Slanic si sa controlati operatorul de maxi-taxi si va veti convinge.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău