Apelul unei ploieștence: ”Ne sufocăm în autobuze! Cum să purtăm masca dacă nu putem respira de căldură?”

1

O ploieșteancă susține că purtatul măștii de protecție în mijloacele de transport în comun este o formă de tortură la Ploiești.

De vină este căldura sufocantă din autobuzele și tramvaiele TCE, care nu sunt dotate cu aer condiționat, iar în cazurile în care instalația există aceasta nu este pornită la solicitarea conducerii.

”Eu sunt un om responsabil și port mască, însă atunci când mă deplasez cu TCE-ul este imposibil să respect legea. Căldura este insuportabilă și abia poți respira fără masca pe figură. L-am întrebat pe șofer de ce nu dă drumul la aerul condiționat și mi-a răspuns că nu are voie din cauza COVID”, a fost mesajul cititoarei.

Luna trecută, observatorulph.ro a publicat un articol similar, bazat pe filmarea unui alt călător TCE (VIDEO AICI)

Atunci, directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, a declarat că pe perioada stării de alertă este interzisă funcționarea aparatelor de aer condiționat pentru a limita „răspândirea virușilor”.

„Având în vedere starea de alertă folosirea aparatelor de aer condiționat nu este recomandată, pentru că acestea pot facilita transmiterea virusului. Pornirea aparatelor de aer condiționat nu este recomandată în niciun mijloc de transport, nu doar în autobuzele noi, dar nici în incinte. Aparatele de aer condiționat funcționează, însă până nu ieșim din starea de alertă nu putem să le folosim, pentru că nu vorbim de aparate care pot face o filtrare corectă a aerului”, a explicat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. De ce in mijloacele de transport este interzis aerul conditionat iar in supermarket nu e nici o problema? In supermarketuri, ventilatia nu raspandeste virusul? As vrea ca cei care au propus tampenia asta, sa mearga cu trenul de la Bucuresti la Maneciu( vreo 3 ore) si sa stea cu masca pe figura in tot acest timp, la o temperatura de cel putin 40 de grade! Eu nu mai pot respira de la Ploiesti la Valenii de Munte unde distanta e mult mai mica si sunt doar 30 km.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău