Razie în mall-uri, terase, piețe și mijloace de transport public în Prahova împotriva răspândirii COVID

350 de angajați ai Poliției, Jandarmeriei, ITM, DSV și DSP au efectuat ieri o amplă acțiune de control pentru încălcarea normelor sanitare care duc la răspândirea coronavirusului în Prahova.

Comunicatul IJP Prahova:

Echipele mixte de control, formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, acționează de aseară, în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2 și încălcarea normelor privind contextul actual.

Astfel, peste 350 de efective, respectiv polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploiești au desfășurat, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, ștranduri, transport public și alte zone de interes.

În cadrul activităților au fost verificate 199 de obiective, dintre acestea 152 de societăți comerciale și 45 de mijloace de transport în comun, fiind legitimate peste 500 de persoane și verificate în total 189 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 38 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor fiind de 7.300 lei.

Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.

Mulțumim tuturor celor care au respectat normele specifice prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

2 COMENTARII

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău