Tot mai mulți prahoveni confirmați cu COVID pleacă din spitale după decizia CCR

Începând de ieri s-a ridicat obligativitatea internării bolnavilor cu COVID, după decizia CCR. În Prahova, 24 de pacienți depistați pozitivi, care erau asimptomatici sau au făcut forme ușoare ale bolii, au fost externați din spitale, la cererea lor. Nici izolarea la domiciliu nu mai este obligatorie.

Comunicatul Prefecturii Prahova:

La nivelul județului Prahova, în data de 04 iulie 2020, cu recomandare de izolare la domiciliu din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) sunt peste 1500 de persoane. În carantină instituționalizată nu se mai află nicio persoană.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 547 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 17 au decedat, iar 116 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, la cerere au mai fost externați 24 de pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 03 iulie, au fost efectuate verificări la 1358 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu, alte 304 au fost legitimate, iar 214 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efecturării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și opt societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 18 sancțiuni, în valoare de 18400 de lei.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596