Atenție, șoferi! Polițiștii vă amendează dacă nu aveți polița RCA în original

Polițele emise electronic nu sunt valabile la un control în trafic, iar polițiștii te pot amenda.

Potrivit hotnews.ro, Norma 20/2017 privind asigurările auto din România prevede că polițele RCA pot fi emise și electronic, însă șoferii trebuie să primească documentele atât pe mail, cât și în format fizic prin curier (în variantă printată, ștampila și semnătura fiind imprimate, nu în formă olografă).

Polițiștii atrag atenția șoferilor că în lipsa poliței RCA pe suport de hârtie pot fi amendați.

”Cu toate că încheierea contractului între asigurat și un asigurator RCA se poate realiza prin mijloace electronice, potrivit dispozițiilor art. 5 alin. (4) din Legea nr. 132/2017, dovada încheierii efective a acestuia se face prin documentul denumit poliță RCA, care așa cum prevede art. 2 pct. 21 reprezintă documentul prin care se constată încheierea contractului de asigurare RCA şi se atestă existenţa asigurării de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie” a transmis Poliția Română sursei citate.

Potrivit Codului Rutier, se sancționează cu 6-8 puncte de amendă, sau 870 – 1.160 de lei, nerespectarea obligației conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele necesare.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău