Controale în Prahova, în zonele de agrement, cluburi, terase, piețe și ștranduri

0

Verificările vizează modul de respectare a măsurilor pentru combaterea răspândirii Covid – 19. Controalele au loc după ce în ultima săptămâna s-a constatat creșterea numărului de persoane diagnosticate cu noul virus.

În perioada 03-19 iulie 2020, în Prahova vor fi constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, care vor acționa în sistem integrat în scopul prevenirii, verificării și sancționării faptelor care duc la răspândirea virusului SARS-CoV-2, a anunțat, vineri, Prefectura Prahova.

Măsura, impusă prin ordin al prefectului, a fost luată ca urmare a creșterii alarmante, în ultima perioadă, a numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, precum și a numeroaselor sesizări privind încălcarea măsurilor impuse pe durata stării de alertă atât de persoanele fizice, cât și juridice.

„Pentru aplicarea dispozițiilor amintite mai sus, în data de 03 iulie 2020, a fost emis Ordinul pentru constituirea, sub coordonarea Prefectului județului Prahova, a Grupului de conducere al acțiunii privind verificarea respectării aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, a precizat Prefectura Prahova.

Controalele vor viza modul de aplicare și respectare a măsurilor de limitare a răspândirii Covid-19 în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, ștranduri, transport public și alte zone/obiective de interes.

„În situațiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, se vor dispune măsuri de sancționare, inclusiv de suspendare a activității unor operatori economici”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

Comisiile mixte vor fi formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova „Colonel Alexandru Enescu“, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“, dar și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Matei Basarab“ Ploiești, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Ploiești.

Reamintim faptul că, de la începutul pandemiei și vineri, 3 iulie, potrivit datelor oficiale raportate de Prefectura Prahova, la nivelul județului, 526 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, dintre care 17 au decedat, iar 116 au fost declarați vindecați și externați.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău