A murit preotul Daniel Iarca, ctitor al Bisericii Călătorului, de pe DN1

3

Cunoscut ca fiind apropiat de cei aflați în nevoi și suferințe, preotul Daniel Iarca este ctitorul Bisericii Pelerinului.

Anunțul cu privire la deces a fost făcut pe pagina de Facebook a Bisericii Pelerinului, locul unde și-a dedicat activitatea din 2004. La acea dată a înființat Parohia Tufeni II, situată în apropie de DN1, în localitatea Băicoi, lăcaș cunoscut sub numele de Biserica Călătorului.

În semn de recunoștință pentru devotamentul său de a fi în slujba comunității, în 2017 părintele Daniel Iarca a primit titlul de „Cetățean de onoare al Orașului Băicoi”.

„Cu tristețe și cu durere în suflet, vă aducem la cunoștință trecerea la cele veșnice a Preacucernicului Preot Daniel Iarca. Ctitor și Preot Paroh al Bisericii Pelerinului în perioada 2004-2019. Dumnezeu să-L odihnească! În locașurile drepților să îl așeze! Amin”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook a Bisericii Pelerinului.

Părintele Daniel Iarca (1952 -2020) a murit luni, 29 iunie, iar slujba de înmormântare a avut loc, joi, 2 iulie.

Sursă foto: Facebook – Biserica Pelerinului

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

    • DOAMNE, nu pot spune in cuvinte cat de rau imi pare pentru acest suflet minunat care a plecat dintre noi! Ar fi trebuit sa mai stea caci de mare trebuinta ne-ar mai fi fost puterea si sfaturile pe care nu contenea sa le dea tuturor.
      l-am cunoscut pe parinte intr- o perioada de mare cumpana a existentei nostre si fara ajutorul nemasurat al domniei sale nu stiu daca am mai fi existat, caci tocmai fortele raului, nevazute noua, muritorilor de rand erau cele care ne atacau. Cu cata prietenie si iubire parintele ne-a sfatuit si indrumat, aratandu-ne calea dreapta, catre bunul Dumnezeu…am cantat in biserica la slujbele domniei sale…ce fericire si ce har se ridicau in bisericuta aceasta, trudita…..caci stiu cum parintele aduna banut de la banut sa o termine.Si nu a plecat pana cand nu a terminat-o! Drum bun suflet de lumina! O sa ne intalnim intr-o alta lume!

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău