Prahova, județul cu cele mai multe îmbolnăviri Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, că au fost depistate, la nivel național, 450 de noi cazuri de Covid-19. Prahova figurează cu cele mai multe îmbolnăviri de Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore, majoritatea fiind înregistrate în unități medicale.

Conform datelor oficiale, joi, 2 iulie, la nivel național, au fost raportate 450 de noi cazuri COVID-19. Cele mai multe dintre acestea au fost depistate în Prahova (66), Brașov (56), București-Ilfov (51), Buzău (30) și Vrancea (29).

Majoritatea cazurilor depistate în Prahova figurează ca fiind înregistrate la nivelul unor unități medicale.

Astfel, dacă în urmă cu 24 de ore, erau raportate 38 de cazuri de Covid-19 la două centre de dializă din Ploiești, astăzi potrivit datelor oficiale, numărul de pacienți depistați cu noul virus a ajuns la 46.

„La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienților, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive. În aceste situații, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată și testarea întregului personal (72 la primul centru și 28 la cel de-al doilea), dar și retestarea pacienților ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative”, a anunțat Prefectura Prahova.

Totodată, la una dintre secțiile Spitalului de Pediatrie din Ploiești au fost identificate, până acum, cinci asistente care prezintă noul coronavirus.

„Două dintre ele au primit rezultatele la începutul acestei săptămâni, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Rezultatele celorlalți contacți au fost negative”, a mai precizat Prefectura Prahova.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 11 pacienți, nouă dintre ei fiind ventilați mecanic.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596