Doi prahoveni au murit de COVID, în ultimele 48 de ore. Situația din 2 iulie

0

Doi prahoveni au decedat în ultimele 48 de ore, din cauza COVID, deși sufereau de alte afecțiuni grave. Reamintim că în ultimele 24 de ore au fost confirmați în Prahova 66 de pacienți noi cu coronavirus.

Este vorba de un bărbat de 64 de ani, confirmat cu coronavirus pe 23 iunie, care a fost mutat la ATI din spitalul județean Ploiești pe 24 iunie.

Acesta a decedat pe 1 iulie. Suferea de o boală pulmonară cronică, diabet zaharat tip II, HTA și tulburare de ritm cardiac.

Al doilea deces a fost înregistrat în cazul unei femei de 60 de ani, înregistrată ca pacient oncologic. Femeia a fost confirmată cu COVID pe 16 iunie și a fost transferată săptămâna trecută de la secția de terapie intensivă a spitalului județean Ploiești la Spitalul județean din Slobozia, Ialomița, unde a decedat pe 30 iunie.

Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 02 IULIE 2020

La nivelul județului Prahova, în data de 02 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1509 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 132 de persoane și au intrat alte 131. În carantină instituționalizată se mai află 16 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 472 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,

Citește și În Prahova au apărut 66 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Dintre acestea, 46 sunt pacienți ai două centre de dializă din Prahova. La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienților, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive.

În aceste situații, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată și testarea întregului personal (72 la primul centru și 28 la cel de-al doilea), dar și retestarea pacienților ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative.

De asemenea, la una dintre secțiile Spitalului de Pediatrie din Ploiești au fost identificate, până acum, cinci asistente care prezintă noul coronavirus.

Două dintre ele au primit rezultatele la începutul acestei săptămâni, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv.

Rezultatele celorlalți contacți au fost negative. În acest caz, Direcția de Sănătate Publică și conducerea unității medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secției unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre pacienții confirmați cu noul coronavirus, 16 au decedat, iar 114 au fost declarați vindecați și externați.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 01 iulie, au mai fost externați doi pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu.

Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați unsprezece pacienți (nouă sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 01 iulie, au fost efectuate verificări la 1627 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu și au fost aplicate șase sancțiuni, în valoare de 2000 de lei.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău