Un salvamar român a devenit erou în Italia după ce a salvat un copil de la înec

0

Un salvamar român a devenit eroul presei în Italia, pentru că a salvat viața unui copil, după o resuscitare de 12 minute. „Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului după ce acesta a fost externat din spital.

Conform Corriere della Sera, intervenția românului de 38 de ani, la Ostia, a fost salvatoare.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că i-am făcut resuscitare”, spune Alin. Intervenția salvatorului a durat 12 minute foarte lungi.

Salvamarul povestește că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit, l-a asigurat că fiul ei este bine și a fost externat.

Curajul salvamarului a fost apreciat de toată comunitatea, care l-a numit erou. “Nu mi-a fost frică în acele momente. Voiam din tot sufletul să își revină. Ziceam întruna: hai, hai, că poți. Gerardo se numește băiețelul. Un copil extraordinar!”, povestește Alin.

Românul lucrează de nouă ani ca salvamar și îi place mult ce face. “Îmi place pentru că sunt sportiv, particip la curse «spartan» de mulți ani și îmi place mult meseria asta. În această profesie e important să previi un accident. Înainte de a interveni la un accident, în meseria noastră e important să previi”.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău