Percheziții în Prahova și în București la mai multe societăți comerciale. Persoane fără venit, racolate pentru obținerea indemnizației de sprijin cu acte false

0

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova efectuează 19 percheziții la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Perchezițiile, spun polițiștii, se desfășoară atât la sediile unor societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din municipiul București, județul Iflov, și județul Prahova.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada aprilie-mai a.c., doi bărbați ar fi racolat mai multe persoane care nu aveau surse de venit sau aveau venituri foarte mici, în scopul obținerii indemnizației de sprijin cuvenite persoanelor a căror activitate a fost întreruptă pe perioada stării de urgență. Astfel, unul dintre cei bănuiți de comiterea faptelor, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale, ar fi încheiat contracte fictive de cesiune drepturi de autor în domeniul realizării de fotografii, videofilmări, traduceri din limbi străine sau drepturi asupra unor opere muzicale cu 14 persoane fizice, care, în baza documentelor fictive, ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, invocând întreruperea activităților specifice conform prevederilor ordonanțelor militare”, potrivit IJP Prahova.

Fiecare solicitant, a mai precizat IJP Prahova, ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de urgență.

Prejudiciul cauzat este estimat la o valoare totală de 60.000 de lei, din care aproximativ jumătate din sumă ar fi fost deja încasată, diferența urmând a fi oprită de la efectuarea plății.

La activitate participă și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești. Activitățile beneficiază de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău