Mașinile abandonate vor putea fi ridicate mai repede de pe domeniul public. A fost promulgată legea

Mașinile vor fi considerate abandonate pe domeniul public dacă acestea sunt lăsate pe drumuri publice sau în parcări mai mult de șase luni, fără ITP și fără asigurarea RCA sau dacă proprietarul nu și-a plătit impozitul aferent. Anul trecut, SGU a identificat în Ploiești peste 300 de autoturisme abandonate.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.

Noutatea este că vehiculul este considerat abandonat dacă acesta a fost lăsat pe drumurile publice sau în parcările publice mai mult de șase luni fără ITP și fără asigurare RCA sau dacă nu a fost plătit impozitul aferent. Termenul a fost scurtat, astfel, de la un an la șase luni.

Situația legată de vehiculele abandonate pe domeniul public sau în parcări se regăsește și în Ploiești.

În luna septembrie 2019, SGU a demarat o campanie de identificare și de ridicare a vehiculelor abandonate pe domeniul public, iar la acea dată, societatea aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești a identificat peste 300 de astfel de mașini. Tot atunci, 224 de autoturisme au fost ridicate de către proprietari. Din păcate, în continuare, în multe dintre parcări din Ploiești pot fi zărite mașini abandonate.

Foto – Facebook – SGU Ploiești

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău