Șase cazuri noi de COVID în Prahova. Zece pacienți sunt în stare gravă la terapie intensivă

Prefectura Prahova a dat publicității situația COVID-19 din județ din 24 iunie. În ultimele 24 de ore s-au confirmat 6 cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus, iar numărul pacienților internați la ATI a crescut de la șapte, cât erau ieri, la zece.

Informare privind situația COVID-19 în Prahova,24 IUNIE 2020

La nivelul județului Prahova, în data de 24 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2057 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură șapte persoane și au intrat alte 237. În carantină instituționalizată se află 18 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 246 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Opt dintre acestea au decedat, iar 105 au fost declarate vindecate și externate.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 23 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate cinci societăți comerciale. Au fost legitimate 95 de persoane și oprite în trafic 63 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1813 persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 28 de sancțiuni, în valoare de 20.780 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău