Militari și angajați ISU implicați în furturile de pe Aeroportul Henri Coandă. 200 de polițiști continuă perchezițiile în Prahova, Ilfov și Capitală

În cele 28 de descinderi sunt vizate persoane care furau produse de lux din containerele cu marfă de pe Aeroportul Henri Coandă.

Din rețea ar face parte angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, motiv pentru care competența anchetei aparține Parchetului Militar.

Hoții sustrăgeau din containere bijuterii, ceasuri, parfumuri și băuturi scumpe, rețeaua celor implicați întinzându-se în Prahova, Ilfov și București.

Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, citat de digi 24, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției.

Atât CNAB cât și firma de catering au precizat că au angajați vizați de anchetă, însă se delimitează de acțiunile lor, acestea fiind întreprinse fără implicarea angajatorilor.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, potrivit Poliției Capitalei.

Prejudiciul este estimat la peste 800.000 de euro.

Citește știrea inițială AICI.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596