Bulevardul Independenței din Ploiești – Bulevardul indolenței (FOTO)

4

Cunoscut ploieștienilor și sub numele de Bulevardul Castanilor, ar fi trebuit să fie un reper al orașului.

Duminică seara, am făcut câțiva pași pe Bulevardul Independenței. Se întâmplă destul de rar să am timp să merg pe jos, deși asta nu e o scuză… lipsa timpului.

Apropos de timp, mă gândeam că edilii au avut timp, vreo două luni și jumătate, să facă orașul ”boboc”, să astupe gropile, să amenajeze spațiile verzi, să facă orașul să arate cât mai bine posibil. Stăteam prin case, unii speriați de virus, alții de amenzi, așa că le făcusem loc pe străzi să se ocupe de oraș. Dacă tot nu au fost în șomaj tehnic, chiar mă gândeam că se vor strădui să demonstreze că nu-și încasează salariile de pomană. Așa mă gândeam…

Nu știu ce mai sper după patru ani, dar am crezut că tocmai a fost un bun prilej să mai șteargă din imaginea nepăsării, a neputinței, Ce să vă spun… m-am bucurat de băncile pline cu găinaț, de pubelele pline sau rupte, de spațiile verzi neîngrijite, netunse, nesădite cu tot felul de plante decorative sau gazon.

M-am mai bucurat și de bunul simț al celor care au rupt câteva bănci din zona de sud a Bulevardului, de cei care și-au lăsat peturile de bere și suc pe unde le-a venit, de cojile de semințe, chiștoace și tot felul de ambalaje. Chiar așa… nu am văzut nici picioruș de viteaz gardian public…

Nimic nou sub umbra bătrânilor castani… chiar nimic. Cu ceva timp în urmă, auzisem de la ”botaniștii” administrației ploieștene că nu crește mai nimic la umbra castanilor, că este secetă, că… scuze. Poate că i-aș fi crezut, dacă nu îmi atrăgea atenția zona din fața singurului pub aflat pe bulevard (foto 1 – 2). M-a frapat diferența (restul de fotografii) și așa am înțeles că totul poate să arate altfel, dacă există un strop de bun simț, de preocupare. Dacă…

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

  1. Pai nu vreti voi sa inchideti bulevardul ca sa mearga numai pietonii? Asteptati si o sa vedeti. Apropos, gardienii publici sunt sub comanda polutiei nationale, nu-i da pe zona, nu-i vezi, simplu!

  2. Prezentati si lampile de iluminat de pe Bulevard! Te intrebi pe unde iese lumina prin asa opacitate! Mare rusine, in conditiile in care aproape toate comunele din jurul municipiului PLoiesti sunt iluminate cu lampi cu leduri!

  3. O mare gresala a fost si desfiintarea gardutului care delimita spatiul de sub castani, ceea ce a permis pietonilor sa croiasca poteci ca-n codru. Gardutul asta era monument istoric, vechimea lui depasind 100 de ani. Trebuia doar reparat si vopsit. Asta dovedeste ca orasul e condus de oameni urbanizati tarziu si care nu se gandesc decat la propria pricopseala. Gunoiul nu e adunat cu saptamanile. Fosta paza contractuala ( poreclita ” asistenti la constructia socialismului ” ) a fost inlocuita de, pretios botezata politie locala, care e platita degeaba.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău