PNL și PSD au decis că nu avem nevoie de educație sexuală în școli. ”Să se numească educație sanitară”

0

La cum se face școala în ultima vreme, în curând vom ajunge la concluzia că nu avem nevoie nici de școală… în general.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a decis să modifice legislația privind educația sexuală în școli, dorin să o numească educație sanitară.

Predarea ar urma să se facă doar cu acordul părinților. Președintele Comisiei, deputatul PSD Adrian Solomon, a spus, pentru Digi24.ro, că astfel reglementarea este „mai cuprinzătoare” iar în privința acordului din partea părintelui el a declarat că decizia nu poate fi a unor ”indivizi care vor să smintească națiunea asta”.

În prima parte a lunii aprilie fusese promulgată legea are obligă unităţile şcolare să organizeze, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi sănătate. Astfel, a fost modificată Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Conform acestuia, autorităţile locale și instituţiile publice sau private cu atribuţii în domeniul educaţiei au obligaţia de a derula în școli programe „în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Patru parlamentari PSD și PNL au introdus în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaților un amendament prin care exprimarea educație sexuală” este înlocuită cu „educație sanitară.

În lege existau totuși și anomalii, cum ar fi de exemplu predarea în clasele primare, adică mult prea devreme. ”La clasa a II-a, spre exemplu, se preda cum fac sex doi oameni de același sex, care sunt etapele procreerii până la naștere. Totuși, la clasa a II-a e destul de puternic impactul emoțional pentru a afla astfel de noutăți”, a declarat, pentru Digi24.ro, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

sursa declarații Digi24

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău