Procedura de înscriere în clasa a V-a la colegiile din Ploiești

0

După o lungă perioadă în care nu au existat informații cu privire la modalitatea de înscriere a elevilor la clasa a V-a la colegiile din Ploiești, pe site-urile unităților de învățământ din Ploiești au fost publicate documentele necesare.

La Colegiul Național IL Caragiale, înscrierea are loc în sistem online. Astfel, pe mail-ul școlii [email protected], va fi trimisă Cererea de înscriere, semnată de ambii părinți.

„Ulterior, se transmite numărul de înregistrare a cererii de înscriere pe adresa de e-mail de pe care s-au trimis documentele. Dacă se optează pentru clasa cu predare intensiv limba engleza/germana, iar elevul a susținut examen de competente lingvistice într-o limbă de circulație internațională(engleză/germană) și a obținut diploma nivel A1 sau nivel superior, se va atașa copia diplomei. În cazul în care elevul susține testare la două sau trei discipline și este admis la toate, va fi înscris la clasa menționată în cererea de înscriere la opțiunea 1”, se precizează pe site-ul Colegiului Național IL Caragiale. 

Totul pe site-ul instituției de învățământ a fost publicată cererea de înscriere în clasa a V-a (VIZUALIZEAZA.), acordul de prelucrare date cu caracter personal părinți – (VIZUALIZEAZA) și probleme de antrenament la matematică – clasa a V-a – (VIZUALIZEAZA).

Colegiul Național Mihai Viteazul a anunțat, tot pe site-ul instituției, că „În vederea respectării măsurilor de distanțare socială, înscrierea candidaților în vederea admiterii în clasa a V-a se va efectua on-line”.

Părinții care își înscriu copiii trebuie să ia cunoştință de faptul că admiterea nu se poate organiza decât după ce apare Ordinul de Ministru invocat în comunicatele precedente ale M.E.C, deci cu respectarea acestuia şi a calendarului ce îl va însoți. În cazul în care calendarul invocat în ordin va permite, vom organiza examenul de admitere în a doua jumătate a lunii iunie 2020”, a mai anunțat Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești.

Înscrierea pentru testarea organizată în vederea admiterii în clasa a V-a se va efectua prin intermediul formularului de înscriere on-line, disponibil la adresa: https://forms.gle/7E1dC7YbTDxZ3VFb9 În vederea completării acestui formular, vă rugăm să descărcaţi cererea disponibilă la urmatorul link http://cnmv.ploiesti.roedu.net/upload/admitere2020/5/CERERE-testare-cls5.pdf, să o completaţi, să o semnati şi să o transmiteţi prin intermediul formularului mai sus-mentionat.

Un anunț asemănător a fost postat și pe site-ul Colegiul Național Nichita Stănescu. Astfel, „pentru înscrierea în clasa a V-a, an școlar 2020-2021, cererile se vor completa de către părinții elevilor, câte una pentru fiecare clasă (matematică și intensiv engleză), în funcție de opțiuni. Pentru clasa a V-a intensiv engleză, în dreptul rubricii MANUAL, se va trece titlul manualului studiat în clasa a IV-a. Pe cererea pentru înscriere în clasa de matematică apare rubrica OPȚIUNEA 1: aici se va completa de către părinții elevilor care se înscriu să susțină testarea la ambele clase, specialitatea la care optează să rămână, în cazul în care acesta va fi admis în ambele clase. Cererile vor fi semnate de ambii părinți și vor fi însoțite de copia certificatului de naștere a elevului precum și de copii de pe cărțile de identitate ale părinților. În cazul elevului care a susținut examene de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională (limba engleză) și a obținut o diplomă nivel A1 sau nivel superior, se va atașa copia diplomei. Acestea vor fi scanate și trimise pe e-mailul școlii: [email protected]. Cererea poate fi vizualizată AICI.

La Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza, potrivit anunțului postat pe site, „luni, 25 mai 2020, ora 14.00, va fi publicat Regulamentul de organizare a probelor de admitere în clasa a V-a”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău