Locuiesc în Ploiești, dar am o casă și la Breaza. Ce scriu pe declarație ca să ajung acolo, să hrănesc câinele care îmi păzește proprietatea?

Un cititor care locuiește în Ploiești, dar are o casă și la Breaza, păzită de un câine de care are grijă un vecin, întreabă cum se poate deplasa între cele două adrese fără să ia amendă? ”Vecinul nu mai are bani și nici un cont în care să-i trimit banii necesari ca să-mi hrănească animalul de companie”.

Sesizarea cititorului:

Vă rog să mă ajutați să găsesc soluția CORECTĂ (adică, dacă prin ceea ce am de gând să rezolv, NU încalcă nici o Ordonanță Militară) pentru situația ce o s-o explic acum, pentru că aveți posibilitatea să aflați detalii de la poliție:

Am o proprietate (o casă de vacanță) în Breaza. Acolo trăiește fericit dar singur zi de zi un câine ciobănesc german care are o singură obligație: să păzească proprietatea! De el se ocupă un localnic, un bătrân. Îi dă de mâncare și apă zilnic. Conform unui ”grafic” făcut cu mult timp în urmă, eu ar fi trebuit să fiu la Breaza înainte de Paște. Dar NU s-a putut! Am stat în casă, că așa ne obligă…! N-am putut să mă duc nici de ziua mea (care a fost săptămâna trecută), din aceleași motive! Bătrânul de 85 de ani ce se ocupă de câine, m-a sunat să-mi spună că mâncarea câinelui e la limită!

El nu mai are bani! Din păcat nu are nici cont în bancă ca să pot trimite, dar ce folos, pentru că nu poate să meargă în oraș (casa e sus pe dealuri… drumul e foarte neprietenos!) să cumpere și să care până sus nici măcar un sac de grăunțe, iar din centru unde e magazinul de animale până la casă sunt aproape 2 km (în pantă serioasă).

TREBUIE să merg până la Breaza să rezolv aceste probleme! Menționez că am 63 de ani. Dacă mă oprește poliția, sunt în ORDINE cu declarația și motivația? Ce trec în declarație?

Răspunsul autorităților consultate de observatorulph.ro:

”Cetățeanul trebuie să bifeze punctul 2 pe declarație, adică cel cu ,,asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice”. Pentru a dovedi motivele deplasării trebuie să prezinte actul proprietății din Breaza, în copie, pe suport de hârtie, sau sub forma unei imagini, pe telefon”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău