Razie în zona Halelor Centrale din Ploiești. Au fost amendați cei care au încălcat restricțiile de circulație

0

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, joi, 9 aprilie, în intervalul orar 10.30-13.30, a fost organizată, în zona Halelor Centrale din Ploiești, o acțiune pe linia identificării și sancționării persoanelor care încalcă ordonanțele militare. În urma acestor verificări, au fost sancționate 23 de persoane, suma totală a amenzilor depășind 50.000 lei.

Comunicatul Prefecturii Prahova:

În data de 10 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova 2140 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 86 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar alte 359 au finalizat perioada de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 647 de persoane în 16 unități de cazare.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) din județul Prahova au continuat seria de activități cotidiene pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

VIDEO: De ce vă bateți joc de noi? Imaginile zilei vin din Ploiești

Astfel, în cursul zilei de 09 aprilie, au făcut verificări la 823 de adrese unde figurează peste 2000 de persoane aflate în auto-izolare. Controalele au vizat și 47 de agenți economici.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 415 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 740.000 lei. Dintre acestea, 413 au fost pentru încălcarea restricțiilor de circulație, prevăzute în ordonanțele militare, iar două au fost aplicate pentru fapte ilicite de natură economică.

Citește și Mesajul zilei. Revolta unei ploieștence care și-a închis 3 afaceri, respectând regulile, în timp ce alții se plimbă nestigheriți și fără motiv pe străzi

Conform precizărilor făcute de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în data de 09 aprilie, în intervalul orar 10.30-13.30, a fost organizată, în zona Halelor Centrale din Ploiești, o acțiune pe linia identificării și sancționării persoanelor care încalcă ordonanțele militare, precum și în vederea prevenirii și aplanării stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal.

La acțiune au participat 15 lucrători MAI și doi din cadrul Poliției militare, au fost legitimate 74 de persoane, au fost controlate 23 de autovehicule. În urma acestor verificări, au fost sancționate 23 de persoane care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. În aceste cazuri, suma totală a sancțiunilor a fost de 51.000.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 71 de dosare de cercetare penală pentru 93 de persoane și au aplicat aproape 6.900 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste nouă milioane lei.

Potrivit Ordonanței Militare nr.8/09.04.2020, art.17, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.

VIDEO Aglomerație uriașă în zona Halelor Centrale:

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău