VIDEO: Abuz inacceptabil al unui jandarm ”bombardier”, care lovește un tânăr. Șefii jandarmului spun că nu vor tolera astfel de comportamente

0

Scenele au fost filmate de la balconul unui bloc din Brăila, ajungând imediat pe rețelele de socializare, dar și la șefii jandarmului. Ceea ce vedeți iese din sfera aplicării legii și intră în sfera penalului pentru cel care ar fi trebuit să fie tocmai garantul respectării legilor și procedurilor de aplicare.

Un tânăr fusese oprit pe stradă pentru verificarea documentelor. Aștepta cuminte pentru a putea pleca. Nu era deloc agresiv verbal sau fizic. În cazul în care nu ar fi avut documentele asupra lui, ar fi putut să primească o amendă, nu să pățească ceea ce vedeți în imagini.

După ce polițistul îi spune că poate să plece, un jandarm aflat în echipaj urmărește să se poziționeze în spatele tânărului, pentru a-i aplica un șut în partea dorsală. ”Manevra” îi reușește, fiind însă surprinsă de o altă persoană, care filma de la balcon.

După ce au vizionat imaginile, șefii jandarmului au declarat că nu vor tolera un asemnea comportament, urmând să ia măsuri, pe care deocamdată nu le-au precizat.

În aceste zile, de la exercitarea atribuțiunilor de serviciu și până la abuz este doar un pas. Diferența este făcută de purtătorii de uniforme, de pregătire și nivelul de educație. Este cunoscut că în MAI, pe lângă oamenii cu bun simț, care ne place să credem că sunt majoritari și își fac treaba cu onestitate, sunt și multe uscături, ale cărora starea de urgență le-a dat aripi și posibilitatea să demonstreze că între ei și ”bombardieri” nu este nicio diferență.

Legea se aplică și în spiritul ei, intervenția în forță făcându-se doar acolo unde este cazul și doar prin aplicarea anumitor proceduri, nu prin violențe nejustificate, dacă cei sancționați au un comportament adecvat.

Din păcate, ceea ce vedeți în imaginile de la finalul articolului nu este singurul abuz din aceste zile. În spațiul public au apărut din ce în ce mai multe situații care ne arată că avem o problemă reală, respectiv abuzuri comise asupra oamenilor pașnici, la polul opus față de lipsa de reacție în fața celor denumiți ”bombardieri”, care nu de puține ori sunt extrem de violenți.

Vom reveni cu un caz din Ploiești, unde o bătrână a fost amendată cu 2000 de lei, la 20-30 de metri de locuința sa, după ce își făcuse cumpărăturile la magazinul din capătul străzii. Avea declarația pe propria răspundere, dar data era cu două zile în urmă. Am adus acest caz în atenția IPJ Prahova.

Nu încurajăm nerespectarea legii, pledând permanent în favoarea ei, dar nu putem observa cum anumiți indivizi în uniforme o aplică disproporționat, fără discernământ și fără să țină cont de circumstanțe.

video: debrăila.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău