Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul prahoveanului care a murit plimbat între spitale

0

Moartea tânărului de 25 de ani, din Făget, care a survenit după ce pacientul considerat suspect COVID-19 a fost plimbat între patru spitale din Prahova, a intrat în atenția Poliției.

Sabin Ciurcă a murit pe 2 aprilie, la Spitalul Municipal Câmpina, după ce a fost considerat suspect de COVID-19 din data de 29 martie, deși s-a întors din Germania pe 7 martie. Tânărul, de 25 de ani, a acuzat dureri abdominale și a fost plimbat în decursul a câtorva zile între mai multe spitale din Văleni, Ploiești și Câmpina. A lăsat în urmă o soție și o fetiță de numai o lună.

Detalii aici: Un prahovean de 25 ani a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Considerat suspect de Covid, testul a ieșit negativ în ziua decesului

În urma autopsiei efectuată la Serviciul de Medicină Legală Ploiești s-a stabilit și cauza morții: septicemie provocată de pancreatită acută necrotico-purulentă (detalii AICI).

La solicitarea observatorulph.ro, reprezentanții IJP Prahova au transmis următorul comunicat:

”Joi, 2 aprilie a.c., in jurul orei 16:30, am fost sesizati de catre reprezentanții Spitalului Municipal Campina, cu privire la decesul unui bărbat in varsta de 25 de ani, care fusese internat in unitatea medicala din data 31 martie. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, fiind totodata dispusă efectuarea necropsiei”.

Reamintim că, până în prezent, singura măsură luată de DSP Prahova a fost aplicarea unei amenzi de 30.000 de lei Spitalului Municipal Câmpina unde a decedat victima (detalii AICI).

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău