Pentru că guvernanții nu s-au gândit și la asta, am identificat o posibilă soluție pentru a-ți face ITP-ul

1

Numeroși cititori, proprietari de mașini cărora le expiră ITP-ul, ne întreabă cum pot efectua această operațiune în condițiile în care, în declarația pe propria răspundere pentru a face o deplasare nu există o rubrică și pentru așa ceva?

Mai mult, guvernul nu a inclus pe lista documentelor oficiale a căror valabilitate se prelungește automat pe perioada stării de  urgențe și ITP-ul, așa că șoferii riscă amenzi uriașe și suspendarea dreptului de circulație.

Astfel, pentru că ”deplasarea la service autorizat pentru efectuare ITP” nu figurează ca rubrică de bifat pe declarația pe propria răspundere, specialiștii consultați de observatorulph.ro au găsit o soluție: programarea online la RAR.

Potrivit informațiilor oficiale RAR Prahova, ca dealtfel toate punctele din țară, lucrează în regim normal și se pot face programări online (detalii AICI).

Apoi, cu această dovadă a programării online și completarea declarației pe propria răspundere pentru ”deplasarea din motive justificate” poți merge la RAR pentru a-ți face ITP-ul la mașină.

Atenție! Având în vedere ”vidul” legislativ, nu excludem varianta ca agentul de poliție care vă va opri în trafic să înțeleagă, însă este importantă și abordarea subiectului: cu calm și cu documentele la vedere, da?

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău