FOTO-Militarii patrulează pe străzile din Ploiești. De ce sunt înarmați

0

Începând de miercuri de la ora 12.00 a intrat în vigoare ordonanța militară numărul 3 care care prevede printre altele și limitarea liberei circulații pe străzi.

Dacă până miercuri la prânz patrulele de ordine publică erau formate doar din polițiști, jandarmi și polițiști locali, românii ar trebui să se obișnuiască și cu militarii, care efectuează controale și participă la acțiuni de ordine publică înarmați.

În mai multe zone din Ploiești, astăzi au acționat militari ai Bazei 2 Logistică Valahia Ploiești, în echipe mixte, alături de polițiști și jandarmi.

Referitor la armamentul militarilor, Constantin Sânu, șeful direcţiei de Informare din MApN a precizat pentru digi24.ro că „Militarii sunt dotaţi în misiuni, în funcţie de specificul fiecărei misiuni în parte, cu echipament şi tehnica adaptate fiecărui tip de misiune. pentru emisiunile de pază şi intervenţie este un tip de echipare, pentru  misiunile de patrulare, e un alt tip de echipare. De altfel, în toate oraşele lumii vedeţi militari pe stradă echipaţi cu armamant individual, care face parte din dotarea fiecărui militar”.

sursa foto: Facebook Baza 2 Logistică Valahia Ploiești

 

 

 

 

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău