- Publicitate -

Când va ninge în regiunea ta

Data:

Distribuie articolul:

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 26 noiembrie – 9 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. 

BANAT

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi, astfel încât valorile termice maxime vor urca, în medie, până la 16…18 grade. Începând cu data de 30 noiembrie temperaturile vor scădea uşor şi treptat, ajungând în medie până în jur de 4 grade, în intervalul 5 – 9 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii, uşor sub pragul de 0 grade.

Începând din 28 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului vor fi ploi în general slabe cantitativ, cu menţiunea că în perioada 5 – 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, astfel încât valorile maxime vor urca în medie până în jur de 16 grade. De la sfârşitul lunii noiembrie, vreme va intra într-un proces de răcire treptată. Temperaturile diurne vor scădea, în medie, până la 2…4 grade, în intervalul 5 – 9 decembrie. Minimele termice vor fi pozitive până în jurul datei de 4 decembrie, după care vor scădea şi sub pragul de îngheţ.

Va ploua în general slab cantitativ, începând din 28 noiembrie şi până la sfârşitul intervalului, dar în perioada 5 – 9 decembrie vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

TRANSILVANIA

Valorile maxime termice vor creşte uşor până pe 29 noiembrie, la valori, în medie, de 14 grade. De la sfârşitul lunii noiembrie, vremea se va răci treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge în ultimele zile ale intervalului, în medie, la valori în jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative până la valori în jur de –4 grade spre sfârşitul intervalului, exceptând ultimele zile ale lunii noiembrie când vor fi uşor pozitive.

Începând din data de 29 noiembrie va ploua slab, iar în intervalul 4 – 9 decembrie vor fi posibile precipitaţii mixte.

MARAMUREŞ

Până în data de 29 noiembrie temperaturile maxime vor creşte uşor la valori, în medie, în jur de 13 grade, după care vremea se va răci treptat, astfel că în intervalul 6 – 9 decembrie valorile medii se vor situa în jur de 2 grade. Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive până în data de 4 decembrie, după care vor scădea la valori medii de – 3 grade.

Începând din 29 noiembrie până la sfârşitul intervalului vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie, dar şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în intervalul 4 – 9 decembrie.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi până în data de 30 noiembrie, când maximele termice vor atinge, în medie, valori de 14 grade. Începând cu 1 decembrie temperaturile maxime vor scădea treptat până la valori în medie de 2 grade, în intervalul 6 – 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi apropiate de 0 grade şi chiar uşor pozitive la sfârşitul lunii noiembrie, urmând ca după data de 6 decembrie sa scadă, în medie, până la -2 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi redusă în ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar începând din 2 decembrie se aşteaptă precipitaţii slabe, posibil şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în perioada 6 – 9 decembrie.

DOBROGEA

Până la sfârşitul lunii noiembrie, temperaturile maxime vor creşte, în medie, până la valori în jur de 16 grade. Din 1 decembrie vremea se va răci uşor şi treptat, astfel că maximele termice se vor situa în jur de 6 grade, în intervalul 6 – 9 decembrie. Temperaturile minime se vor menţine pozitive pe tot parcursul intervalului, cu o medie de 2…4 grade, mai ridicate până la 6…8 grade în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie.

Va ploua slab în ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar temporar şi în intervalul 2 – 9 decembrie.

MUNTENIA

Vremea se va încălzi până în data de 29 noiembrie, când maximele termice vor atinge în medie, valori de 18 grade. Apoi temperaturile diurne vor scădea treptat, ajungând la valori medii în jur de 6 grade, în perioada 6 – 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi pozitive în special în intervalul 29 noiembrie – 4 decembrie, când se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, după care vor scădea uşor sub 0 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă în ultimele 2 zile ale lunii noiembrie, dar începând din 2 decembrie va ploua temporar. Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

OLTENIA

Până pe data de 29 noiembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice se vor apropia în medie de 16 grade. Apoi, temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat, până la valori medii de 4 grade, în perioada 6 – 9 decembrie. Temperaturile nocturne vor fi pozitive în special în intervalul 29 noiembrie – 4 decembrie, când se vor situa în medie între 3 şi 6 grade, după care vor scădea uşor sub 0 grade.

Începând de la sfârşitul lunii noiembrie şi până pe 9 decembrie, temporar va ploua în general slab cantitativ. Şansele de lapoviţă vor fi extrem de reduse în ultimele zile ale intervalului.

LA MUNTE

Între 26 şi 30 noiembrie valorile termice maxime se vor situa în medie la valori de 6…8 grade. Începând cu data de 1 decembrie vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor coborî până în jur de – 2 grade în perioada de 5 – 9 decembrie. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, dar începând din 4 decembrie se vor situa între -8 şi -6 grade.

De la sfârşitul lunii noiembrie şi până pe 9 decembrie vor fi precipitaţiile în general slabe cantitativ, la început sub formă de ploaie, apoi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare

sursa: antena3.ro

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

A început „Marea confruntare pentru Primăria Ploiești” – Dezbatere Electorală – LIVE

Observatorul Prahovean organizează, la această oră, prima ediția ”Marea confruntare pentru Primăria Ploiești”, o serie de patru dezbateri, la care au fost invitați candidații partidelor parlamentare și cei independenți la funcția de primar al Municipiului.

Vouchere pentru pachete medicale gratuite și reduceri, la Dentirad Hospital!

Dentirad Hospital din Plopeni derulează până la sfârșitul acestui...

Marea Confruntare pentru Primăria Ploiești (I). Marți, 21 mai, LIVE de la ora 20:00!

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Audiență record la dezbaterea pentru Primăria Ploiești

Peste 20.000 de  urmăritori în primele 12 ore de...

Cum s-a dezvoltat orașul Plopeni cu fonduri europene. ”Am atras 18 milioane de euro” [VIDEO]

Primarul orașului Plopeni, Dragoș Niță, a acordat un interviu...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -