- Publicitate -

Cristian Cioacă, adus în cătușe la Parchet

Data:

Distribuie articolul:

Cristian Cioacă urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

 

La mai bine de cinci ani după dispariția Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă este acuzat de omor calificat și profanare de morminte și urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul Cristian Cioacă a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută din august 2007, procurororii Parchetului instanţei supreme urmând să ceară arestarea lui preventivă pentru omor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX avocata acestuia, Maria Vasii. Poliţistul Cristian Cioacă a fost dus, miercuri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi anunţat că s-a pus în mişcare acţiunea penală în cazul lui, pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu.

- Publicitate -

Totodată, procurorul l-a informat pe Cristian Cioacă şi despre faptul că va cere instanţei arestarea lui preventivă, a spus avocata Maria Vasii. "Nu a fost luată măsura de arestare preventivă, Cristian Cioacă este liber. Aşteptam să fim chemaţi în instanţă", a precizat avocata Maria Vasii. Aceasta a mai spus că nu ştie pe ce se bazează propunerea de arestare preventivă şi că va afla acest lucru când va ajunge în sala de judecată. La rândul său, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus că propunerea de arestare preventivă a lui Cristian Cioacă a fost făcută pentru acuzaţiile de omor calificat şi profanare de morminte, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.
În 13 septembrie, procurorii au făcut percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din municipiul Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi. Cioacă a fost dus atunci la apartamentul său de pe strada Gloriei din cartirul Tractorul, unde se presupune că ar fi avut loc uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, în urmă cu cinci ani. Procurorii au făcut percheziţii în apartament şi au preluat noi probe, în prezenţa lui Cioacă şi a avocatei sale, Maria Vasii. Avocata a spus că procurorii au luat urme de pe perete, unde ar fi fost găsite pete de sânge "care pot fi urme de peste ani".

În 8 noiembrie 2011, avocata Elodia Ghinescua fost declarată moartă, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Braşov.
Avocata familiei Ghinescu, Crina Marinela Radu, declara că data decesului Elodiei Ghinescu a fost stabilită pentru 30 august 2007. Aceasta preciza că după ce decizia va deveni definitivă şi irevocabilă, se va putea cere trimiterea în judecată a lui Cristian Cioacă pentru omor. Procurorii Parchetului instanţei supreme anunţau, în septembrie 2011, că aşteaptă hotărârea judecătorească de declarare a morţii Elodiei Ghinescu, în acest context analizându-se posibilitatea trimiterii în judecată a soţului acesteia, poliţitul Cristian Ciocă, principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei braşovene.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa. Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă. Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului. De altfel, instanţa supremă a reţinut infracţiunea de omor atunci când anchetatorii au propus arestarea poliţistului, însă, în lipsa cadavrului, judecătorii l-au eliberat.

- Publicitate -

În luna septembrie, procurorii au făcut noi percheziţii în apartamentul poliţistului Cristian Cioacă din Braşov, pe care acesta îl deţinea împreună cu fosta soţie Elodia Ghinescu, de unde au prelevat probe noi. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au finalizat, în luna august 2010, rechizitoriul poliţistului Cristian Cioacă şi au dispus trimiterea acestuia în judecată pentru "furt între soţi". Potrivit rechizitoriului, s-a constatat că Cioacă şi-ar fi păgubit soţia de bunuri în valoare de 500.000 de lei şi pe familia acesteia de bunuri în valoare de 200.000 de lei. Printre lucrurile revendicate de familia Ghinescu se numără decoraţii militare, fotografii vechi de familie, văl de borangic, costume naţionale, o haină de blană şi două rochii de mireasă ale Elodiei.

De asemenea, din cabinetul de avocatură al Elodiei Ghinescu au dispărut bunuri precum: cărţi de specialitate, diplome, mobilier şi laptop. Cioacă nu a oferit nicio informaţie despre locurile unde s-ar afla bunurile. Mai mult, "pe parcursul urmăririi penale, el a refuzat să colaboreze cu organele de cercetare penală", se menţionează în rechizitoriu. Acesta este cel de-al patrulea dosar penal al lui Cioacă, după cel în care este acuzat de omorârea soţiei sale dispărute de la domiciliu, cel pentru violarea corespondenţei prin e-mail a acesteia şi cel al cărui obiect este anularea contractului de închiriere a garsonierei din cartierul Tractorul din Braşov.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007 şi de atunci trupul ei nu a mai fost găsit, soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă fiind principalul suspect în acest caz.

- Publicitate -

sursa: realitatea.net

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

A început „Marea confruntare pentru Primăria Ploiești” – Dezbatere Electorală – LIVE

Observatorul Prahovean organizează, la această oră, prima ediția ”Marea confruntare pentru Primăria Ploiești”, o serie de patru dezbateri, la care au fost invitați candidații partidelor parlamentare și cei independenți la funcția de primar al Municipiului.

Vouchere pentru pachete medicale gratuite și reduceri, la Dentirad Hospital!

Dentirad Hospital din Plopeni derulează până la sfârșitul acestui...

Marea Confruntare pentru Primăria Ploiești (I). Marți, 21 mai, LIVE de la ora 20:00!

Observatorul Prahovean organizează o serie de patru dezbateri electorale...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Audiență record la dezbaterea pentru Primăria Ploiești

Peste 20.000 de  urmăritori în primele 12 ore de...

Cum s-a dezvoltat orașul Plopeni cu fonduri europene. ”Am atras 18 milioane de euro” [VIDEO]

Primarul orașului Plopeni, Dragoș Niță, a acordat un interviu...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -