15 persoane au fost arestate în dosarul Romprest. La Florian Walter, instanța a rămas în pronunțare.
Tribunalul Prahova a judecat târziu în noapte solicitarea procurorilor DIICOT de arestare a persoanelor implicate în dosarul Romprest în care acuzațiile sunt de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind calculate la suma de 18 milioane de euro. Judecătorul de drepturi și libertăți a acceptat propunerea procurorilor, astfel că toți cei 15 au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. În cazul lui Flroian Walter, patronul societății de salibrizare Romprest, considerat liderul grupări de evazioniști, pe numele căruia s-a solicitat mandate de arestare în lipsă, instanța se va pronunța vinerea viitoare. Reamintim că Walter se sustrage urmăririi penale, acesta nefiind găsit acasă la momentul perchezițiilor. Prezentăm mai jos numele celor 15 persoane arestate:
1. NECULA MARIN, 2. GRIGORAŞ GRIGORE-ADRIAN, 3. POP IUSTIN-ATANASIU, 4. PAUL VIOREL, 5. PAUL GHEORGHE NICOLAE 6. VIZI CAROL-MARK, 7. MOLNAR ARPAD-JOZSEF, 8. MOLNAR BOTOND-TIBOR, 9. HOTCA LUCIA-MARIA, 10. CORLAN CRISTIAN-DUMITRU, 11. CĂRĂBĂNEANU CĂTĂLIN-MARIAN, 12. AVRAM MARIUS-FLORIN, 13. DUMITRU EMIL, 14. OPREA AURELIAN, 15. MATEI COSTEL
Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma unei sesizări întocmite de către inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Bucureşti. Procurorii din cadrul DIICOT – S.T. Ploieşti au efectuat investigaţii privind modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei fiscale şi contabile, în legătură cu tranzacţiile comerciale desfăşurate în perioada 2012 – 2014 de către societatea COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, cu societăţile comerciale LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL şi EURO GRUP SRL.
În cauză, există suspiciunea că în perioada 2013-2014 s-a constituit un grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi coordonat de către suspectul W. F., care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi ulilizarea de societaţi comerciale "tip fantomă", pentru realizarea operaţiunilor ilicite.