Apa de la robinet poate avea un efect nociv asupra organismului pe termen lung, arată un studiu citat de Daily Mail.
Problema o reprezintă clorul. Potrivit specialiştilor consultaţi de Daily Mail, clorul este folosit nu numai la tratarea apei de la robinet, dar intră şi în compoziţia mai multor pesticide precum şi a unor produse din gospodărie.
Consumul regulat de apă de la robinet tratată cu clor poate slăbi toleranţa la unele alimente în cazul unor oameni.
Cercetătorii spun că adulţii care au în organism o concetraţie ridicată de dichlorophenol – un produs derivat al clorului – sunt cu 80% mai predispuşi să dezvolte alergii alimentare.
În Statele Unite, spre exemplu, un studiu care a analizat sănătatea a 2.200 de adulţi cu o concentraţie mare de dichlorophenol în urină a aflat că 411 dintre subiecţi au o alergie alimentară, iar 1.016 o alergie legată de mediu.
Oficialii britanici asigură însă că, cel puţin în Albion, prezenţa dichlorophenolui în organism nu este cauzată de consumul de apă de la robinet.
sursa: realitatea.net