Sorina Pintea a ajuns în București, la DNA, sâmbătă dimineața în jurul orei 6.00. La ora 9.00 încă era audiată

0
sorina-pintea-fdfs_0ae86.jpg

sorina-pintea-fdfs_0ae86.jpg

Nu sunt foarte multe informații oficiale despre cazul Sorinei Pintea, suspectată că ar fi primit o mită de 120.000 de lei.

Au ”scăpat” doar câteva date din anchetă, mai precis scopul cercetării: o mită de 120.000 de lei, primită de Sorina Pintea, pentru a facilita derularea unui contract de achiziții publice, respectiv aprovizionarea spitalului unde aceasta este manager cu produse specifice combaterii coronavirusului.

Deși nici această informație nu are o confirmare oficială, surse apropiate anchetatorilor susțin că s-ar fi organizat un flagrant, mita fiind primită prin intermediul unei angajate.

Procurorii au percheziționat biroul fostului ministru al Sănătății de la ora 14:00 până aproape de ora 22:00, când au decis să o conducă pe Pintea de la Baia Mare spre București, structura centrală fiind cea care derulează cercetarea.

Fostul ministru al Sănătății era încă în audieri la ora 9.00, urmând ca la finalul acestora procurorul de caz să decidă dacă și ce măsură va aplica în cazul său: reținere 24 de ore și solicitare în instanță pentru arest de 30 de zile, arest la domiciliu, control judiciar sau cercetare în stare de libertate.

*Până la o soluție definitivă în instanță, orice persoană vizată de o anchetă beneficiază de prezumția de nevinovăție. 

Știre în curs de actualizare.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here