Un liceu din Prahova a fost închis, după ce o elevă întoarsă din Italia este suspectă de coronavirus

0
imgnews_e85638de-a03a-4ff3-bd78-01dd99c4ebaa_d2744.jpg

imgnews_e85638de-a03a-4ff3-bd78-01dd99c4ebaa_d2744.jpg

Conducerea  Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a decis suspendarea cursurilor vineri, 28 februarie, pentru o dezinfecție generală. Măsura a fost dispusă după ce o elevă, recent întoarsă din Italia, a  fost internată la spitalul de boli infecțioase din Ploiești cu suspiciune de coronavirus.

Potrivit campinatv.ro, tânăra la care a fost raportată suspiciunea de coronavirus are 19 ani, este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Energetic și și-a petrecut week-end-ul trecut în Italia, la Milano.

Fata a sunat joi la Direcția de Sănătate Publică Prahova și a anunțat că are o afecțiune respiratorie, că prezenta simptome asemănătoare dinaintea plecării în Italia, că a revenit în țară și are în continuare aceeași stare.

Tânăra a fost preluată joi de la domiciliu și internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești. Este izolată și i-au fost recoltate probe care au fost trimise pentru analiză la Institutul Național „Matei Balș”.

Cursurile liceului respectiv au fost suspendate astăzi urmând să se efectueze o dezinfecție generală în unitatea de învățământ, sub monitorizarea DSP Prahova, ca măsură preventivă.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău