Isteria coronavirusului. Câțiva prahoveni au sunat la 112 să-și reclame vecinii veniți din străinătate

0
panica-intr-o-localitate-din-judet-oamenii-au-reclamat-la-112-ca-un-barbat-suspect-de-coronavirus-circula-liber-pe-strazi-H75_ee0cc.jpg

panica-intr-o-localitate-din-judet-oamenii-au-reclamat-la-112-ca-un-barbat-suspect-de-coronavirus-circula-liber-pe-strazi-H75_ee0cc.jpg

Isteria legată de confirmarea unui caz de coronavirus în România cunoaște o nouă etapă. La 112 s-au înregistrat primele apeluri prin care câțiva prahoveni și-au reclamat vecinii veniți din străinătate.

Dupa golirea rafturilor din unele supermarketuri, inclusiv din Ploiesti, și după ce la unele spitale au început să se prezinte persoane la primele semne de răceală, mai nou s-au înregistrat primele apeluri la 112 din partea unor prahoveni care și-au reclamat vecinii întorși din străinătate.

Chiar dacă autoritățile au precizat clar care sunt localitățile din Italia si China pentru care sunt instituite măsuri de carantină sau izolare, câțiva prahoveni au crezut de cuviință să ocupe linia 112 pentru a-i reclama pe vecinii care s-au întors de peste hotare.

Trebuie menționat că există o procedură prin care cetățenilor care se întorc în Romania din Italia și China li se comunică faptul că au obligația de a sta în carantină timp de 14 zile.

Măsurile se impun atunci când persoana a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 sau dacă a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă.

Prin contact apropiat este definită situația în care persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău