Suspect de infectare cu coronavirus în Prahova, la Bărcănești. Reacția Primăriei

0
suspect coronavirus prahova

suspect coronavirus prahova

Primăria Bărcănești a emis un comunicat de presă prin care face apel la calm în rândul populației, după anunțul potrivit căruia un bărbat din Bărcănești este suspect de infectare cu coronavirus Covid-19.

”Având în vedere interesul manifestat față de măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus și necesitatea de a respecta intimitatea și drepturile celor implicați, dar și necesitatea adoptării unui set de reguli de protecție, facem apel la cetățenii Comunei Bărcănești să respecte indicațiile autorităților, să păstreze o distanță de siguranță de minim 20 de metri față de locuința persoanelor unde se desfășoară ancheta epidemiologică dacă este cazul și să nu fie afectată în niciun fel intervenția autorităților.

Personalul specializat al Ministerul Afacerilor Interne și al Ministerului Sănătății aplică protocoale standard la nivel modial pentru astfel de situații.

Primarul Comunei Bărcănești Valeriu LUPU în calitatea sa de Președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență a luat măsurile ce se impun în astfel de situații speciale și îndeamnă populația să respecte

SFATURILE PENTRU LIMITAREA Șl PREVENIREA POSIBILELOR IMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS (COVID -19), afișate la sediile Primăriei Comunei Bărcănești, Școlii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” Bărcănești, Liceului Tehnologic Agricol Bărcănești, Bisericilor Parohiale din satele componente Comunei Bărcănești, la sediile cabinetelor medicilor de familie de pe raza comunei Bărcănești, precum și a agenților economici de pe raza U.A.T. Bărcănești.

Numai împreună și dând dovadă de disciplină și seriozitate vom trece peste această situație deosebită!”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Bărcănești.

Vă reamintim că, în această dimineață, un locuitor din comuna Bărcănești, izolat voluntar la domiciliu după ce a revenit dintr-o zonă din Italia unde au fost raportate cazuri de coronavirus, a sunat la 112 după ce a început să se simtă rău.

Citește și: Suspiciune de coronavirus în Prahova. Un locuitor din Bărcănești, întors din Italia, internat la Movila. FOTO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău