Nu coronavirusul este problema! Mii de prahoveni se confruntă cu o boală mai gravă: gripa!

0
elevi-gripa_e6de1.jpg

elevi-gripa_e6de1.jpg

În timp ce lumea se uită la TV și își face provizii de alimente, speriată de apariția coronavirusului, în Prahova gripa, pneumonia și infecțiile repiratorii fac ravagii.

Câteva mii de copii sunt afectați de diverse afecțiuni ale căilor respiratorii, iar asta se vede cel mai bine în clasele din școli și grădinițe, unde se consemnează cel mai mare absenteism din motive medicale din ultimii ani.

În lipsa testelor de gripă, care se fac contra cost la laboratoarele private, părinții nici nu află cât de gravă este, de fapt, ”răceala” copiilor.

”Copiii mei au mai fost răciți, dar parcă niciodată nu au zăcut atât de rău. La pediatrie și la medicii de familie e jale! M-am liniștit când le-am făcut testul de gripă la un laborator privat și a ieșit negativ” este doar unul dintre numeroasele mesaje primite de la cititorii observatorulph.ro.

Chiar și statisticile oficiale arată amploarea acestui fenomen.

Astfel, potrivit ultimei raportări de la DSP, în Prahova au fost înregistrate numai săptămâna trecută 8031 de infecții acute respiratorii, pneumonii acute – 1176 cazuri, iar cazuri de gripă confirmate – 500!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău