De ce a ars casa din Boldești Scăeni: un vecin a dat foc la deșeuri în grădină, dar flăcările s-au extins la locuință

0
incendiu_93091900_03806.jpg

incendiu_93091900_03806.jpg

O casă din Boldești Scăeni a ars ieri din cauza unui vecin, care și-a incendiat resturile vegetale din grădină. Focul s-a extins la locuință, lăsând o familie pe drumuri. La Sângeru au ars 10 hectare din liziera unei păduri tot din cauza unui incendiu de vegetație provocat.

Comunicatul ISU Prahova:

Pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 22 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Urlați, Ceptura, Izvoarele, Tinosu, Boldești-Scăieni (2), Gornet Cuib, Sângeru, Podenii Noi, Păcureți, Drajna, Gura Vitioarei, Teișani, Dumbrava, Călugăreni, Fântânele, Gura Vadului, Săhăteni, Gura Vadului, Filipeștii de Târg, Puchenii Mari și Sângeru.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 32 ha vegetație uscată.

În localitatea Boldești-Scăieni, incendiul de vegetație uscată s-a propagat la o locuință, aceasta fiind mistuită de flăcări în totalitate, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină învecinată. În urma incendiului au fost afectate acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 250 mp, mobilierul și bunurile aferente.

O misiune dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Sângeru, unde au intervenit pompieri de la Detașamentul de Pompieri Mizil sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 ha la liziera pădurii și 2 ha vegetație uscată și mărăciniș.

În localitatea Puchenii Mari a izbucnit un incendiu care a cuprins cu repeziciune o magazie cu lemne pe o suprafață de 4 mc și s-a extins și la vegetația uscată din apropiere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău